Tuesday, June 16, 2015

Διεθνής Αμνηστία: «Δριμύ κατηγορώ» προς τη διεθνή κοινότητα γα τους Σύρους πρόσφυγες

Τη «θλιβερή» παγκόσμια αντιμετώπιση της δεινής κατάστασης των Σύρων προσφύγων κατήγγειλε χθες η Διεθνής Αμνηστία ζητώντας από γειτονικές χώρες που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με τα κύματα των μεταναστών να άρουν «πολύ προβληματικά» μέτρα που απαγορεύουν την είσοδο σ' αυτούς που εγκαταλείπουν τη Συρία.

Σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε έκθεση με τίτλο «Παγκόσμια κρίση προσφύγων, μια συνομωσία αδιαφορίας» η οργάνωση είπε ότι οι γειτονικές χώρες της Συρίας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα πια λόγω της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να καλύψει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των προσφύγων ή να υποστηρίξει τις χώρες φιλοξενίας τους.

Ο Λίβανος - που φιλοξενεί 1,2 εκατομμύρια προσφύγων -, η Ιορδανία και η Τουρκία, κλείνουν τα σύνορά τους ενώ από την αρχή του πολέμου το 2011 έχουν δεχθεί πάνω από τέσσερα εκατομμύρια Σύρους. Οι χώρες αυτές αντιτείνουν ότι οι πρόσφυγες έχουν προσθέσει μεγάλο βάρος στις οικονομίες τους.

Η οργάνωση κάλεσε τις χώρες φιλοξενίας να χαλαρώσουν τους κανόνες που απαιτούνται για άδεια παραμονής, γιατί οι Σύροι πρόσφυγες χωρίς προοπτικές επιστροφής στη χώρα τους θα συνεχίσουν να προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

  [naftemporiki.gr]
16/6/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin