Wednesday, October 24, 2012

Υπουργείο Παιδείας: Με την ισχύουσα νομοθεσία η εισαγωγή μουσουλμάνωνστα ΑΕΙ


Στη νομοθεσία που ισχύει για την εισαγωγή μουσουλμάνων μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παραπέμπει το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών, Νίκου Νικολόπουλου, και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, περί προνομιακής μεταχείρισης των μουσουλμάνων υποψηφίων.

Ο κ. Νικολόπουλος σημείωνε πως «η υπόθεση της εισαγωγής των μουσουλμάνων μαθητών στα πανεπιστήμια είναι μία ακόμη περίπτωση απύθμενης υποκρισίας της δήθεν προοδευτικής αριστερής διανόησης», δεδομένου ότι «για τους μουσουλμάνους υποψηφίους ισχύουν άλλα μέτρα και άλλα κριτήρια εισαγωγής απ' ό,τι για τους χριστιανούς υποψηφίους».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο για «απαράδεκτα προνόμια εισαγωγής μουσουλμάνων μαθητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας» και ζητούσε να διαβιβαστούν στοιχεία στη Βουλή που να δείχνουν πόσοι μαθητές από την ειδική κατηγορία η οποία προβλέπεται για τους πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος, πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ την περσινή χρονιά, με αναλυτικά αποτελέσματα ανά σχολή και τμήμα.

Με έγγραφό του ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ενημερώνει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής ότι για το έτος 2012 οι επιτυχόντες της ειδικής κατηγορίας ήταν 415. Εξ αυτών 31 εισήλθαν με το 10% των θέσεων (ως υποψήφιοι που συμμετείχαν προ του 2012 στις πανελλαδικές εξετάσεις και κράτησαν τη βαθμολογία τους) και 384 με το 90% των θέσεων (υποψήφιοι που συμμετείχαν το 2012 στις πανελλαδικές εξετάσεις).

Επίσης, ο κ. Παπαθεοδώρου διαβιβάζει στη Βουλή πίνακα με τους επιτυχόντες Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης για το έτος 2012, στον οποίο δεν αναγράφονται ονομαστικά στοιχεία των μουσουλμάνων που μπήκαν στο πανεπιστήμιο, αλλά ο αριθμός τους ανά Σχολή.
Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι «το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής λαμβάνει μέριμνα για την ειδική μεταχείριση κατηγοριών όπως οι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, Έλληνες του εξωτερικού, αλλοδαποί-αλλογενείς και εν προκειμένω “Έλληνες Πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης».
ethnos gr
24/10/12

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin