Tuesday, July 28, 2015

Η οικονομία δεν αλλάζει χωρίς στρατηγική: Δύο τριμερείς, μια στρατηγική.

Ν. Λυγερός
Με τις δυο τριμερείς: Αίγυπτος – Ελλάδα – Κύπρος και Ελλάδα – Ισραήλ – Κύπρος, ακολουθούμε μια στρατηγική. Είναι αυτή της ΑΟΖ. Μπορούμε να κάνουμε τρεις οριοθετήσεις για να ενισχύσουμε το κοινό μας πεδίο.



 Με αυτόν τον τρόπο υλοποιούμε τις ενεργειακές μας συμμαχίες και τη διασύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού και το ηλεκτρικό καλώδιο και ο αγωγός ανήκουν πια στα Projects of Common Interest της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτές τις τριμερείς πρέπει να προετοιμάσουμε καλά για να λειτουργήσουν ενεργά από τον Σεπτέμβριο δίχως άλλη καθυστέρηση. Εδώ δεν υπάρχει θέμα εντυπώσεων, όλοι ξέρουν περί τίνος πρόκειται, αφού μιλούμε για διαχρονική οριζόντια στρατηγική πάνω στον άξονα της Μεσογείου. 

Είναι σημαντικό λοιπόν να υποστηρίζουμε έμπρακτα τις θέσεις μας, για να δουν και οι σύμμαχοί μας ότι θα παίξουμε ένα ρόλο σημαντικό. Κι ότι οι δυσκολίες που διανύουμε τώρα δεν είναι εμπόδιο για μας, αλλά ευκαιρία ανασυγκρότησης των δυνάμεών μας, έτσι ώστε να αναδιπλωθούμε στο πεδίο δράσης της ενέργειας. Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε στις λεπτομέρειες και να χάνουμε την ουσία. 

Η οικονομία δεν αλλάζει χωρίς στρατηγική. Η οικονομία είναι μέτρο, όχι λύση. Εδώ έχουμε στρατηγικές συμμαχίες που απελευθερώνουν ισχυρές δυνάμεις ανθεκτικότητας για το Έθνος μας.
  lygeros.org
28/7/15

1 comment:

  1. Hello just wanted to give you a quick heads
    up. The text in your content seem to be running off the screen in Ie.
    I'm not sure if this is a formatting issue or something to
    do with internet browser compatibility but I thought I'd post
    to let you know. The design and style look great though!

    Hope you get the problem fixed soon. Cheers

    ReplyDelete

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin