Thursday, August 20, 2015

Η τρομοκρατία ρίχνει σπόρο για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο σοβαρό κίνδυνο αποσταθεροποίησης εξαιτίας της τρομοκρατίας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του προς την ετήσια συνάντηση της καθολικής οργάνωσης «Comunione e Liberazione» (Κοινωνία και Απελευθέρωση), η οποία πραγματοποιείται στο Ρίμινι και φέτος είναι αφιερωμένη στο διάλογο ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

«Η τρομοκρατία, η οποία τροφοδοτείται και από φανατικές παραποιήσεις της πίστης στον Θεό, προσπαθεί να εισάγει στην Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, τους παθογόνους οργανισμούς του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου» γράφει ο Ιταλός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον κ. Ματαρέλα, «από την ικανότητα να προαχθεί ο διάλογος, η αμοιβαία κατανόηση, η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών, θα εξαρτηθεί η ειρήνη σε όλο τον κόσμο» και για τον λόγο αυτό «στην Ευρώπη μπορεί να αναπτυχθεί ο διάλογος ανάμεσα στις μονοθεϊστικές θρησκείες, ήδη μέσα στις κοινωνίες μας, οι οποίες έχουν γίνει πλουραλιστικές, με πολλές εθνότητες».

Αναφερόμενος, τέλος, στο μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Ιταλίας καταλήγει τονίζοντας ότι «η ανθρωπιά που θα δείξουμε στην υποδοχή των απελπισμένων προσφύγων, η ευφυής αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, η αποφασιστικότητα με την οποία θα καταπολεμήσουμε τους παράνομους διακινητές προσφύγων, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποδείξουμε στον κόσμο την ποιότητα της ζωής σε μια δημοκρατία».

  [zougla.gr]
20/8/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin