Saturday, November 21, 2015

Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας

Η ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι ένα ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα για την αντιμετώπιση των τρομοκρατικών επιθέσεων της οργάνωσης Daesh.
 Δεν είναι μία άδεια άνευ όρων αλλά μία στόχευση που δεν χωρά πια αμφιβολίες όσον αφορά την τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών. 


Η πρόταση της Γαλλίας έγινε λοιπόν αποδεκτή από όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.
 Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται και οι ΗΠΑ και η Ρωσία που θεωρούν ότι αυτή η βαρβαρότητα αυτής της οργάνωσης είναι άκρως απαράδεκτη για τους πολιτισμούς της Ανθρωπότητας.

 Μπορεί μερικοί από εμάς να θεωρούν με σκεπτικισμό τέτοιου τύπου αποφάση των Ηνωμένων Εθνών γιατί δεν βλέπουν στη συνέχεια έμπρακτες εφαρμογές. Όμως εδώ έχουμε μία περίπτωση που αποτελεί εξαίρεση αφού οι πράξεις εκ μέρους των κρατών μελών έχουν ήδη αρχίσει και μάλιστα πριν την απόφαση αυτή.

 Έτσι αυτή έρχεται ταυτόχρονα να επισφραγίσει την άμεση δράση κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης αλλά και τη συνέχεια διότι όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρχει για να είναι αποτελεσματική η καταπολέμηση. Αυτό αποτελεί λοιπόν μία αλλαγή φάσης αφού ουσιαστικά δηλώνει μία μορφή σταυροφορίας ενάντια στον ίδιο εχθρό της Ανθρωπότητας αφού όλοι βλέπουμε ότι θέλει να σβήσει κάθε ίχνος πολιτισμού και κάθε παρουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ανθρώπινο ή ζωικό είδος. Διότι με αυτό το ακραίο πρόσχημα έχουν ήδη καταστρέψει ναούς και μουσεία αφού τα θεωρούν ως μέσο ειδωλολατρίας. 

Είναι λοιπόν σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε πια να είμαστε αδιάφοροι σε αυτές τις καταστροφές, τις βάρβαρες πράξεις και τρομοκρατικές επιθέσεις που χτυπούν ακόμα και την καρδιά της Ευρώπης. Με την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών, η Ανθρωπότητα περνά στο στάδιο συνειδητοποίησης αφού εντοπίζει ξεκάθαρα έναν εχθρό της ελευθερίας της και κατά συνέπεια της ιστορίας της. 
  Ν. Λυγερός - OPUS
21/11/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin