Wednesday, November 25, 2015

Ισλανδία, η πιο ελεύθερη στο Ίντερνετ

Πρωταθλητισμό, σε θέματα που σχετίζονται με την ελευθερία του Διαδικτύου, κάνει η Ισλανδία, η οποία ανακηρύσσεται η χώρα με το πιο ελεύθερο Ίντερνετ στον κόσμο.

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στον κόσμο, όσον αφορά την ελευθερία του Διαδικτύου - σε απόσταση αναπνοής από την Ισλανδία - πετυχαίνει για το 2015 η Εσθονία. Εξαιρετικές επιδόσεις στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσω του Διαδικτύου έχει και ο Καναδάς, ο οποίος συμπληρώνει την παγκόσμια τριάδα με τις χώρες, που εξασφαλίζουν στους πολίτες τους τη μεγαλύτερη ελευθερία, όταν περιηγούνται στον παγκόσμιο ιστό.

Η παραπάνω αξιολόγηση προέρχεται από το report “Freedom on the Net” της ανεξάρτητης Αρχής, Freedom House, το οποίο εξετάζει 65 χώρες ανά τον κόσμο, αξιολογώντας το επίπεδο ελευθερίας, που εξασφαλίζουν στους χρήστες του Διαδικτύου.

Τα στοιχεία αναδεικνύουν την Κίνα ως το χειρότερο “καταχραστή” της ελευθερίας του Διαδικτύου, με τη Συρία και το Ιράν να βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη θέση.


Η αξιολόγηση, για το 2015, αναδεικνύει την Ευρώπη μία από τις περιοχές του πλανήτη με τη μεγαλύτερη ελευθερία στη χρήση του Ίντερνετ. Δεν είναι τυχαίο ότι η παγκόσμια δεκάδα των χωρών με το πιο ελεύθερο Διαδίκτυο στον κόσμο περιλαμβάνει τη Γερμανία στην τέταρτη θέση, την Ιταλία στην όγδοη και τη Γαλλία, την Ουγγαρία και τη Μεγάλη Βρετανία (μαζί με τη Γεωργία) να μοιράζονται την ένατη θέση της κατάταξης. Τη λίστα συμπληρώνουν οι ισχυρές οικονομίες του πλανήτη, με την Αυστραλία να βρίσκεται στην πέμπτη θέση, τις ΗΠΑ στην έκτη και την Ιαπωνία στην έβδομη.
  sepe.gr -  elzoni.gr
25/11/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin