Tuesday, February 23, 2016

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό κόμμα της Αυστρίας

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος της Αυστρίας, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, το Κόμμα Ελευθερίας Αυστρίας (FPÖ) έχει αυξήσει μέσα σε ένα μήνα το ποσοστό του κατά δύο μονάδες, στο 32%, διευρύνοντας το προβάδισμα που διατηρεί ήδη εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του εβδομαδιαίου πολιτικο-οικονομικού περιοδικού «Προφίλ», τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό και το κεντροδεξιό Λαϊκό, ακολουθούν με ποσοστά που υπολείπονται αρκετά εκείνου των Ελευθέρων, με το Λαϊκό Κόμμα να βρίσκεται στο 24% και οι Σοσιαλδημοκράτες στο 23%, ενώ ακολουθούν οι Πράσινοι με ποσοστό 12% και το κόμμα ΝΕΟΣ με 8%.

Στο ερώτημα προτίμησης, σε περίπτωση απευθείας εκλογής καγκελάριου, ο αρχηγός των Ελευθέρων, Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, προηγείται με ποσοστό 22% που είναι βελτιωμένο κατά τρεις μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στην αντίστοιχη δημοσκόπηση του "Προφίλ".

Ακολουθούν ο σημερινός καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών Βέρνερ Φάιμαν, με 17% και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Ράινχολντ Μιτερλένερ, με 15%. Η αρχηγός των Πράσινων Εύα Γκλαβίσνιγκ εμφανίζεται με ποσοστό 6% και ο αρχηγός του ΝΕΟΣ Ματίας Στρολτς με 5%.
 elzoni.gr
23/2/16

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin