Wednesday, March 16, 2016

Χωρίς τέλος η τραγωδία των προσφύγων

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση και στον Πειραιά μετά τις τραγικές σκηνές που εξελίσσονται στην Ειδομένη.

Κρούσμα ηπατίτιδας Α εντοπίστηκε σε έναν 8χρονο πρόσφυγα, στον επιβατικό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε1.

Ο 8χρονος έχει μεταφερθεί και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, ενώ παρακολουθείται και το περιβάλλον τού παιδιού.

Επίσης οι υπηρεσιες υγείας προχώρησαν και σε εμβολιασμούς.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Μαλεσιώτης μιλώντας στο ΑΜΠΕ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό διαχειρίσιμο, ενώ είπε ότι ένα άλλο παιδί ασθένησε από ανεμοβλογιά.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος συνόδευσε τον επίτροπο Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλο στην Ειδομέν, τόνισε την ανάγκη να απομονωθούν όσοι διαδίδουν ότι ανοίγουν τα σύνορα και προσκαλούν τους πρόσφυγες «σε ανεύθυνες και παράλογες πράξεις».

Ο κ. Μουζάλας αναφερόταν στην προσπάθεια ομάδας προσφύγων να περάσει τα ελληνοσκοπιανά σύνορα από αφύλακτο σημείο μερικά χιλιόμετρα από την ουδέτερη ζώνη.

«Πρέπει να πεισθούν οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν» είπε ο κ. Μουζάλας για τους πρόσφυγες που επιμένουν να παραμένουν στον πρόχειρο καταυλισμό της Ειδομένης. «Δεν μπορούμε να τους διώξουμε με τα ΜΑΤ, αλλά ετοιμαζόμαστε ώστε σιγά σιγά, θα σας έλεγα το επόμενο 20ημερο, αυτός εδώ ο καταυλισμός να υφίσταται ως ένα πολύ μικρό μέρος» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σε θρίλερ έχει εξελιχθεί η υπόθεση της επαναπροώθησης προσφύγων από την ΠΓΔΜ στην Ελλάδα.

Χθες, δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που πέρασαν στο έδαφος της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
  elzoni.gr
16/3/16

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin