Saturday, September 22, 2012

Συλλογή υπογραφών για να σταματήσει το σήριαλ ο Σουλεϊμάν ομεγαλοπρεπής στον Ant1

Συνέντευξη στην εφημερίδα Χρόνος της Κομοτηνής περί τουρκικών σήριαλ (Άρδην)
Πάνω από 8.000 (σ. Άρδην πια έχουν ξεπεράσει τις 10.000) πολίτες συνυπογράφουν την σχετική εκστρατεία αλλά ούτε ένα κόμμα ακόμη κι αυτά των πατριωτικών, εθνικών τάσεων, δεν πήρε θέση. Εκδότης περιοδικού «Άρδην» Γιώργος Καραμπελιάς αποκαλύπτει ότι η σειρά  περνά την γραμμή Νταβούτογλου για την επέκταση του νεοθωμανισμού μέσα από την τηλεόραση και παραγωγές που προσβάλλουν την εθνική μας υπόσταση.
Ο Σουλεϊμάν υπήρξε ένας από τους απηνέστερους διώκτες του Ελληνισμού, κατέλαβε τη Ρόδο, σφαγίασε και εξανδραπόδισε τον λαό της Κέρκυρας, μαζί δε με τον Σελίμ Α΄, τον οποίον διαδέχτηκε, ήταν ένας από τους οργανωτές των μεγάλων εκστρατειών του παιδομαζώματος.


Συνέντευξη Δήμος Μπακιρτζάκης, www.xronos.gr

Για να αποσυρθεί το σήριαλ  Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής που προβάλλεται από τον Αντένα ξεκίνησε ήδη η συλλογή υπογραφών που ξεπέρασε τις 8.000 μέσα σε τρεις μέρες θα πει ο Γιώργος Καραμπελιάς εκδότης του περιοδικού Άρδην,  που μιλώντας στο «Χρόνο» τονίζει ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία, αντίθετα όλη αυτή η ζώνη φοβερής ακροαματικότητας που δίνεται σε τουρκικά σήριαλ μόνο αθώα δεν είναι και πρέπει να μας προβληματίσει. Τα πράγματα φαίνονται απλοϊκά αλλά υποκρύπτουν την τακτική διείσδυσης  της Τουρκίας με ειδικές παραγωγές αποκλειστικά  για το εξωτερικό κι εμείς μέσα στην σύγχυση να αντιμετωπίσουμε την λαίλαπα της κρίσης αδιαφορήσαμε κι αφέθηκαν να περάσουν πράγματα που μας προσβάλλουν.

Αναφέρουν ως προπέτασμα καπνού το φθηνό μπάτζετ αφού προσφέρουν τα επεισόδια μόνο 1.500 ευρώ, ενώ κοστίζουν 75.000 ευρώ.  Βλέπει κανείς εκεί  το χαρέμι να μοιάζει τον οίκο της μαντάμ Ορτάνς παρά ανατολίτικο χαρέμι, είναι ειδικά φτιαγμένο το σήριαλ για τους Έλληνες, τους Βαλκάνιους και άλλους λαούς όπου προβάλλεται ο ισχυρός Τούρκος που ζει στην χλιδή,  δεν υπάρχει πουθενά η φτώχεια και η μιζέρια υπάρχει ενώ δεν είναι τυχαίο κατά τον συνομιλητή μας  ότι όλα τα σήριαλ προβάλλονται αμεταγλώττιστα ώστε οι Έλληνες να εθιστούν στην τουρκική γλώσσα, όπως κάτι ανάλογο είχε γίνει με τα αγγλικά και αμερικάνικα σήριαλ. Η τακτική αυτή υπηρετεί απλά την πολιτιστική έκφραση της γραμμής Νταβούτογλου,  είναι η επέκταση του νεοθωμανισμού, αφού στην Ελλάδα επί 20 χρόνια διάφοροι  παλιοί μου  φίλοι προοδευτικοί έκαναν ότι μπορούσαν δαιμονοποιώντας την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό εθνικισμό κι  αφού φτιάχτηκε ένα τέτοιο κλίμα, τώρα πλέον  περνάμε στην επόμενη  φάση,. στην υποκατάσταση της ελληνικής ιστορίας από την οθωμανική. ..


ΧΡΟΝΟΣ:  Έχουμε κι εξελίξεις ο ιστορικός Στρατής Αναγνώστου στο νέο του βιβλίο αναφέρει ότι «η φωτιά στην ελληνική συνοικία της Σμύρνης δεν μπήκε από τους Τούρκους…»

-Βεβαίως  οι Τούρκοι όλους αυτούς του κυρίους,  τους δέχονται στην Σμύρνη και την Κων/πολη, τους προσφέρουν πλουσιοπάροχα σεμινάρια, φιλοξενίες, έχουμε μια ταχύτατη μετακίνηση όχι προς τις Βρυξέλλες ή την Ευρώπη γενικά, αλλά προς την Κων/πολη την οποία ανακαλύπτουν ως πολιτιστική πρωτεύουσα στην ευρύτερη περιοχή.

ΧΡΟΝΟΣ: Για να έρθουμε στο επίμαχο ποιος ήταν ο Σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής για να καταλάβουμε γιατί ενοχλεί το σήριαλ;

-Ο Σουλεϊμάν είναι η ζωντανή έκφραση του οθωμανισμού, διότι ήταν εκείνος που επεξέτεινε την οθωμανική αυτοκρατορία, είναι εκείνος που έκανε την πρώτη μεγάλη πολιορκία της Βιέννης, που κατέλαβε την Ρουμανία  αν και υπήρχε ο δράκουλας των Καρπαθίων που αντιστάθηκε στους Τούρκους. Είναι αυτός που επεξέτεινε τους εξισλαμισμούς, που υποχρέωσε τους γαιοκτήμονες Έλληνες για να διατηρήσουν τα τιμάριά τους να εξισλαμισθούν, κι έτσι επεξετάθη ο εξισλαμισμός σε όλη την δυτική Βαλκανική. Είναι ο άνθρωπος που κατέλαβε την Ρόδο μετά από μια εκστρατεία με απώλειες εκατοντάδες χιλιάδες. Βλέποντας πάντως το σήριαλ η λέξη Ρόδος δεν αναφέρεται είναι «το νησί» και οι ιππότες αναφέρονται ως «Ενετοί». Στην Κέρκυρα οι σφαγές που έγιναν ήταν εκτεταμένες αλλά δεν κατάφερε να την καταλάβει, διότι αντιστάθηκαν και οι Κερκυραίοι και η ενετική φρουρά, πήρε όμως με τον Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα 20.000 σκλάβους και τότε άδειασε η Κέρκυρα από πληθυσμό χρειάστηκε οι Ενετοί να επαναποικήσουν την Κέρκυρα με άλλο πληθυσμό από την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

ΧΡΟΝΟΣ: Η επόμενη σειρά που θα πρέπει να  πάρουμε από τους Τούρκους κ. Καραμπελιά με αυτή την λογική θα  είναι του «Μωάμεθ του πορθητή, η άλωση της Κων/πολης»;

-Μάλλον, πάντως για το θέμα τοποθετήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ προς τιμή της η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’  είπε ότι σταματά να διαφημίζεται στον Αντένα εξ αιτίας του σήριαλ. Αντίδραση υπήρξε και από  το Real fm  δια του ο Νίκου Χατζηνικολάου είπε ότι δεν θα διαφημίζεται εκεί, ενώ εμείς ξεκινήσαμε την συλλογή υπογραφών, κάναμε έγγραφο σε όλα τα κόμματα ακόμη και στους εθνικιστές να πάρουν θέση που μέχρι στιγμής δεν έχουν απαντήσει.

Πάντως λάβαμε και την απάντηση από το ΕΣΡ που αναφέρει ότι …είναι δικαίωμα του καναλιού στα πλαίσια της ελεύθερης γνώμης να προβάλλει ότι θέλει… Πιστεύω  τώρα που ανοίγει αυτό το ζήτημα δεν θα μας φέρουν τον  Μωάμεθ τον Πορθητή, ενώ θα περιμένω από τον κ. Καμένο κι άλλους που εκφράζουν υποτίθεται  εθνικές τάσεις, να τοποθετηθούν γιατί μέχρι στιγμής δεν το έχουν κάνει».

Στο κείμενο του Άρδην αναφέρεται: Πρέπει να αντισταθούμε! Όπως έγινε με το άθλιο βιβλίο «ιστορίας» της ΣΤ΄ Δημοτικού, έτσι και τώρα πρέπει να απαιτήσουμε την απόσυρση του σοβινιστικού «Σουλεϊμάν». Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε καμία άλλη χώρα δεν θα διανοούνταν κανείς να προβάλει μια σειρά που εκθειάζει τον ίδιο του τον κατακτητή. Αν δεν μπορούμε να το διανοηθούμε, ας φανταστούμε τους Παλαιστίνιους να βλέπουν σήριαλ με τη ζωή του Αριέλ Σαρόν ή να παίζεται σειρά με τους έρωτες των ναζί στο Ισραήλ.

Φτάνει πια! Οι Έλληνες έχουν αξιοπρέπεια. Όπως εξεγειρόμαστε όταν μας σέρνει η Τρόικα ως επαίτες στα ευρωπαϊκά σαλόνια, έτσι και αρνούμαστε να προσβάλλει έτσι την ιστορική μας μνήμη και την εθνική μας αξιοπρέπεια ο κύριος Κυριακού και το κανάλι του. Ζητούμε την άμεση απόσυρση του σωβινιστικού-νεοθωμανικού «Σουλεϊμάν» από τον ΑΝΤ 1. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ΕΣΡ, την Ακαδημία Αθηνών και τα κόμματα τα οποία αιδημόνως σιωπούν να πάρουν αμέσως θέση. Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να αναλάβουμε οι ίδιοι να υπερασπιστούμε την τιμή και την ιστορία του τόπου μας. Κλείνουμε τις τηλεοράσεις, ανοίγουμε τα μάτια μας».

Εν αναμονή λοιπόν.
ardin-rixi.gr
22/9/12

1 comment:

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin