Thursday, July 9, 2015

Δωρεά για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Με νέα του πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωρά άμεσα σε δωρεές στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και σε οργανισμούς πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας.

Το Ιδρυμα ενέκρινε την πραγματοποίηση δωρεών, ύψους άνω των 23 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να προσφέρει ανακούφιση σε όσους υποφέρουν, μέσα στο επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα προχωρά σε δωρεά προς τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, ο καθένας από τους οποίους θα διαχειριστεί δωρεά ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για να καλύψει βασικές ανάγκες των πολιτών οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της κρίσης. Παράλληλα, οι δύο δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν και ως πυρήνες, αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία συνεργασίας με γειτονικούς δήμους, για την υλοποίηση δράσεων, βάσει αναγκών.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας των 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» διαθέτει δωρεές ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ στα νοσοκομεία Αττικόν, Αντικαρκινικό «Μεταξά», Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων», «Η Ελπίς» και Νοσημάτων Θώρακος «Η Σωτηρία», καθώς και στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Φάρος, PraksiS, Ιδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μ. Κόκκορη», για την ενίσχυση του έργου τους.

«Ολοι μας, όσοι και όσο μπορούμε, έχουμε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας σε αυτήν την πιο κρίσιμη καμπή. Δε χωράει αναβολή ούτε δικαιολογία, πρέπει τώρα να προσφέρουμε όσο μπορεί ο καθένας, για να μας βρει η επόμενη μέρα πιο δυνατούς και ενωμένους», ανέφερε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Το σύνολο των δωρεών που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το ίδρυμα, υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

  agelioforos.gr
9/7/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin