Friday, July 31, 2015

Οι μισοί χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν Facebook

Οι μισοί από τους χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιούν το Facebook τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Οι χρήστες της ιστοσελίδας αυξήθηκαν κατά 13%  και έφτασαν τους 1,49 δισ. στο τέλος του Ιουλίου. 
 Υπολογίζεται ότι ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει τους μισούς από τα 3 δισ. που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο παγκοσμίως. Από αυτούς το 65% μπαίνει στο Facebook κάθε μέρα. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, στις ΗΠΑ οι άνθρωποι περνούν στο Facebook το ένα στα πέντε λεπτά που σερφάρουν στο κινητό τους.
Η αύξηση αυτή των χρηστών οδήγησε και σε αύξηση των εσόδων. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η αύξηση των εσόδων από τη διαφήμιση. Ωστόσο, η μετοχή του Facebook παρουσίασε πτώση αυτό το τρίμηνο (αλλά άνοδο σε ετήσιο επίπεδο).
 
 Σύμφωνα με τους αναλυτές, η πτώση της τιμής της μετοχής οφείλεται σε υψηλές προσδοκίες για την εταιρεία, η οποία έχει την τάση να πηγαίνει κόντρα στις προγνώσεις, καθώς και σε ανησυχίες για τα έξοδά της.
Το Facebook δήλωσε ότι το κόστος και οι δαπάνες για το τρίμηνο σημείωσαν άνοδο κατά 82%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των καθαρών εσόδων κατά 9,1%. Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι τα έξοδα αντικατοπτρίζουν τις συνεχείς επενδύσεις και βελτιώσεις που έγιναν, όπως το νέο κέντρο δεδομένων στο Τέξας, το οποίο βοήθησε στη μείωση των προβλημάτων του δικτύου. Έγιναν, επίσης, επενδύσεις σε νέο προσωπικό, αλλαγές για την αύξηση των εσόδων από τα κινητά καθώς και για τη βελτίωση υπηρεσιών. Είπε, επίσης, ότι τα έξοδα θα μειωθούν στο εξής.
Η εταιρεία επενδύει σε κέντρα δεδομένων και νέες μεθόδους. Στα σχέδιά της είναι η εισαγωγή υλικού 3D. Από την πλευρά των επενδυτών υπάρχει ανησυχία για το ύψος των εξόδων. Είναι, όμως, εντυπωσιακό ότι το Facebook προσελκύει συνεχώς νέους χρήστες.
   tovima.gr
30/7/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin