Wednesday, October 7, 2015

Καλιφόρνια: Εκγρίθηκε η υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Νόμιμη έγινε η αυτοκτονία με τη βοήθεια ιατρών στην Καλιφόρνια με τον όρο ότι δύο γιατροί συνυπογράψουν ότι ένα άτομο έχει μόνο έξι μήνες ζωής ακόμα και ότι ο ασθενής έχει σώας τας φρένας.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων και άλλων ομάδων που αφορούν τα δικαιώματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τζέρι Μπράουν (Δημοκρατικό Κόμμα) υπέγραψε το σχετικό σχέδιο νόμου.

Ο νόμος βασίζεται σε παρόμοια νομοθεσία στην πολιτεία Όρεγκον και επιτρέπει σε γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα που θα φέρουν σε τέλος τη ζωή ασθενών.

Ο Μπράουν, πρώην σπουδαστής σε ρωμαιοκαθολική σχολή ιερέων, είπε ότι εξέτασε ενδελεχώς τα υπέρ και τα κατά πριν λάβει την απόφαση, βάσει της οποίας η Καλιφόρνια γίνεται η πέμπτη αμερικανική πολιτεία που νομιμοποιήσει την ευθανασία για ασθενείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο μιας ανίατης ασθένειας. Εκτός από την Όρεγκον, οι άλλες είναι η Ουάσιγκτον, η Μοντάνα και το Βερμόντ.

Η πρόταση νόμου πέρασε στη βουλή αντιπροσώπων το Σεπτέμβριο και υπολειπόταν η υπογραφή του κυβερνήτη για να νομιμοποιηθεί. Σύμφωνα με το νόμο, που τίθεται σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου, είναι κακούργημα να πιεστεί κάποιος να ζητήσει ή να πάρει τα σχετικά φάρμακα.

  elzoni.gr
  7/10/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin