Tuesday, January 12, 2016

Γερμανία: Εξάμηνη παράταση της αναστολής επαναπροώθησης προσφύγων προς την Ελλάδα

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου του μέτρου της αναστολής επαναπροώθησης μεταναστών από τη Γερμανία προς την Ελλάδα –μέτρο το οποίο εξέπνεε σήμερα– αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Tageszeitung», την τελευταία στιγμή ο Τόμας Ντε Μεζιέρ παρέτεινε την αναστολή εφαρμογής του κανονισμού του Δουβλίνου για την Ελλάδα, αυτή τη φορά ωστόσο όχι για ένα έτος, αλλά μόνο για έξι μήνες.

Οι επαναπροωθήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα είχαν απαγορευτεί το 2011 με απόφαση του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου, έπειτα από προσφυγή Ιρακινού ο οποίος ζητούσε άσυλο και κινδύνευε με επαναπροώθηση στην Ελλάδα. Από τότε κάθε χρόνο η απαγόρευση ανανεωνόταν για 12 μήνες.

Υπέρ της παράτασης της απαγόρευσης είχε ταχθεί η οργάνωση «Pro Asyl», η οποία περιγράφει την κατάσταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα ως «αμετάβλητα καταστροφική», καθώς δεν υπάρχουν αξιοπρεπείς συνθήκες για τους ανθρώπους που ζητούν να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, αλλά και η βουλευτής της Αριστεράς Ούλα Γέλπκε, επικαλούμενη την υπερφόρτωση της Ελλάδας λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων που υποδέχεται. 

 tanea.gr
12/1/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin