Saturday, August 15, 2015

Η ελληνική συμφωνία έφερε την Ευρώπη

Η ελληνική συμφωνία μεταξύ των πολιτικών σε υπερκομματικό επίπεδο μέσω της ψηφοφορίας έφερε και την συμφωνία μεταξύ Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.


 Έχουμε λοιπόν την πρώτη πρακτική και θετική επίπτωση μετά την πολιτική υπέρβαση. Και αυτό είναι από μόνο μία απόδειξη ότι μία εποικοδομητική προσέγγιση είναι πιο ωφέλιμη από τις παράξενες αντιδράσεις που δεν έχουν φέρει ούτε μία δραχμή στην Ελλάδα ακόμα και τώρα.

 Η ευρωπαϊκή απόφαση έρχεται λοιπόν να ενισχύσει την ελληνική, η οποία δεν αποτελεί πια ένα τέχνασμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού και οι άλλοι αντιλήφθηκαν ότι περάσαμε σε μια νέα φάση, όπου η αξιοπιστία παίζει ένα τεράστιο ρόλο. Δίχως σχέδια μόνο με πράξεις δείξαμε ότι η Ελλάδα αξίζει.

 Υπάρχουν σεμνοί άνθρωποι στα Υπουργεία που έκαναν ένα τεράστιο έργο και αυτό υποστηρίχτηκε από άλλους άξιους ανθρώπους που δεν άνηκαν και στο ίδιο κόμμα και αυτό αποδεικνύει ότι αυτοί οι άνθρωποι κατανόησαν ότι πια η Ελλάδα κινδυνεύει όντως κι ότι έπρεπε να γίνουν υπερβάσεις για να ξεπεραστούν όχι μόνο οι δυσκολίες οι τεχνικές, αλλά και οι νοητικές λόγω κολλημάτων, για να βοηθήσουν όλοι μαζί μέσω του Ελληνισμού για να βγει η Ελλάδα από αυτή την παγίδα της αυτοκαταστροφής και τον φαύλο κύκλο των ψευδαισθήσεων για να παραχθεί ένα έργο ουσιαστικό και πρακτικό για ν' αλλάξουν όχι μόνο τα τωρινά δεδομένα, αλλά και τα επόμενα για να μπορέσουμε να περάσουμε τελικά και σε μία φάση ανάπτυξης για να έρθει και η ανάκαμψη. 

Διότι ο στρατηγικός στόχος όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι μόνο να αποφύγουμε άλλη μία γέφυρα διότι αυτό θα ήταν μόνο και μόνο μία τακτική και πάλι. 

Το μέγεθος της ευρωπαϊκής συμβολής δεν είναι απλώς συμπληρωματικό αυτή τη φορά για να καλύψει άμεσες ανάγκες. Τώρα έχουμε στη διάθεσή μας ένα ποσόν που επιτρέπει πολλά σε ανθρώπους ικανούς και αρμόδιους για να βοηθήσουν την Ελλάδα τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο. 

Έτσι η στρατηγική διαχείριση του θέματος θα είναι ακόμα πιο σημαντική γιατί έχει βάθος. Δεν θα πρέπει να επιτραπεί κανένα λάθος χειρισμού, καμία αστοχία οικονομική διότι πρόκειται για το μέλλον και όχι μόνο το παρόν. Ας ξεπεράσουμε λοιπόν τις διαφορές μας, για να τις χρησιμοποιήσουμε συμπληρωματικά ως ομάδα κρούσης κι όχι παρέα παράκρουσης.
  Ν. Λυγερός - Opus
 14/8/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin