Monday, December 21, 2015

Χωρίς τέλος είναι η τραγωδία με τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο.

Μετά τις πέντε σορούς που εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, νότια των ακτών της ίδιας νησίδας εντοπίστηκαν άλλες δύο.

Πρόκειται για αγόρι και γυναίκα, τα πτώματα των οποίων, σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο-Κέντρο Υγείας Λέρου.

Και τα δύο νέα αυτά θύματα πιθανότατα προέρχονται από το ναυάγιο της 9ης Δεκεμβρίου. Τότε, βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, είχαν εντοπιστεί 12 νεκροί, είχαν διασωθεί 26 άτομα, ενώ αγνοούμενοι ήταν άλλοι 10-13 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι πέντε βρέθηκαν νεκροί μεσοβδόμαδα.

Στο μεταξύ, τη σορό ενός δίχρονου αγοριού ανέσυραν το μεσημέρι του Σαββάτου οι λιμενικοί στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας Παναγιά στις Οινούσσες Χίου. Μαζί με άλλους 61 πρόσφυγες που διασώθηκαν -μεταξύ αυτών και ο 58χρονος αλλοδαπός διακινητής, που συνελήφθη-, το παιδάκι επέβαινε σε ξύλινο σκάφος, το οποίο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να βρεθούν στη θάλασσα, αλλά να καταφέρουν να βγουν μόνοι τους στην ακτή. Εκεί ωστόσο εντοπίστηκε νεκρό το αγοράκι, που αρχικά αγνοείτο.
Στην Ικαρία, τέλος, στην παραλία Αγίας Κυριακής στην περιοχή του Αεροδρομίου, εντοπίστηκε η σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 20 ετών.

[ elzoni.gr]
21/12/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin