Saturday, October 17, 2015

Πρώτη σε δισεκατομμυριούχους η Κίνα. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΗΠΑ

Από την Κίνα είναι οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο αριθμός των Κινέζων δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε φέτος κατά 242 και έφθασε τους 596, σύμφωνα με την Έκθεση Hurun (Hurun Report) που καταγράφει τον αριθμό των πλουσίων στη χώρα. Η ίδια έκθεση αναφέρει ότι ο αντίστοιχος αριθμός στις ΗΠΑ είναι 537.

Παρά την επιβράδυνση της οικονομίας, οι πλουσιότεροι άνθρωποι στην Κίνα κατέγραψαν την καλύτερη χρονιά τους και δημιούργησαν περισσότερο πλούτο από ό,τι έχει κάνει μέχρι σήμερα μία χώρα μέσα σε ένα χρόνο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ρούπερτ Χούτζγουερφ, πρόεδρος και επικεφαλής ερευνητής της Έκθεσης Hurun.

Πρώτος στην λίστα είναι ο Γουάνγκ Τζιανλίν, ο 60χρονος πρόεδρος του ομίλου Dalian Wanda, που περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και κινηματογράφους, του οποίου η περιουσία αυξήθηκε κατά 52% από τον περασμένο χρόνο κι ανήλθε σε 34,4 δισ. δολάρια (30 δισ. ευρώ), κυρίως χάρη στα κέρδη από το Χρηματιστήριο.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο Τζακ Μα, τον οποίο εκθρόνισε από την κορυφή ο Τζιανλίν. Ο Μα είναι ο ιδρυτής του κολοσσιαίου ομίλου ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba και η περιουσία του ανέρχεται σε 22,7 δισ δολάρια (19,8 δισ ευρώ)

Ακολουθεί ο 69χρονος Ζoνγκ Κινγκχού, ιδιοκτήτης της Wahaha, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας στην Κίνα στα αναψυκτικά και τα εμφιαλωμένα νερά, η περιουσία του οποίου ανέρχεται σε 21,2 δισ δολάρια (18,3 δισ ευρώ).

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Μα Χουατένγκ, ιδιοκτήτης του ιστότοπου μηνυμάτων Tencent, παρόχου της δημοφιλούς υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης WeChat με 19 δισ δολάρια (16,6 δισ ευρώ) και ακολουθεί ο Λέι Τζουν, συνιδρυτής της εταιρείας κινητών τηλεφώνων Xiaomi, ο οποίος διπλασίασε την περιουσία του που σήμερα ανέρχεται σε 14 δισ δολάρια (12,2 δισ ευρώ).

  elzoni.gr
17/10/15
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  • China: Poverty challenged...
 The Chinese government will enact more support policies to lift the country's 70 million poor people above the poverty line by 2020, President Xi Jinping pledged on Friday ahead of the 23rd International Day for the Eradication of Poverty.
Addressing the Global Poverty Reduction and Development Forum in Beijing, Xi said China will work to fight the hard battle against poverty.

About 600 million people have escaped from poverty in China in the past 30 years, accounting for about 70 percent of those who have moved beyond poverty worldwide.

    Xinhua - globaltimes.cn
   16-17/10/15

No comments:

Post a Comment

ethnologia news only

Blog Widget by LinkWithin